Jag är ingen efterrättsmänniska.
Jag äter gärna efterrätt om det bjuds. Men jag äter hellre förrätt. Jag väljer salt före socker.
Men! Sen kommer vi till rätter som är snygga. Och då kan jag bli såld.
Som när jag hittade efterrätten gjord av gröna kulor hos instagramprofilen @cakebymary.
Jag var ju bara tvungen att testa.

När jag testade detta tänkte jag att det vore kul att testa med andra, liknande godisar. T ex geléhallon. Men den idén fastnade i huvudet och sen blev det inget med det.
Tills @cakebymary gjorde just det. Samma pannacotta fast med geléhallon.
Då var jag ju tvungen.

Gott och kul.
Nu vill jag testa med mjuka lakritsgodisar.
Ha en fin söndag.
Recept från @cakebymary
Geléhallonpannacotta, 6 port.
200 g Geléhallon
5 dl vispgrädde
Geléhallongelé (kan uteslutas)
120 g Geléhallon
1/2 dl vatten
Garnering
vispad grädde
Geléhallon
Häll geléhallon och grädde i kastrull. Värm på medelvärme tills allt godis har smält. Rör om då och då. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen minst 3 timmar. Smält godiset till gelén tillsammans med vatten på medelvärme, och häll försiktigt över pannacottan. Ställ i kylen för att stelna. Garnera med vispad grädde och geléhallon.
Fina! Ser fram emot lakritsvarianten!