Söndag

Jag är ingen efterrättsmänniska.

Jag äter gärna efterrätt om det bjuds. Men jag äter hellre förrätt. Jag väljer salt före socker.

Men! Sen kommer vi till rätter som är snygga. Och då kan jag bli såld.

Som när jag hittade efterrätten gjord av gröna kulor hos instagramprofilen @cakebymary.

Jag var ju bara tvungen att testa.

När jag testade detta tänkte jag att det vore kul att testa med andra, liknande godisar. T ex geléhallon. Men den idén fastnade i huvudet och sen blev det inget med det.

Tills @cakebymary gjorde just det. Samma pannacotta fast med geléhallon.

Då var jag ju tvungen.

Gott och kul.

Nu vill jag testa med mjuka lakritsgodisar.

Ha en fin söndag.

Recept från @cakebymary

Geléhallonpannacotta, 6 port.
200 g Geléhallon
5 dl vispgrädde

Geléhallongelé (kan uteslutas)
120 g Geléhallon
1/2 dl vatten

Garnering
vispad grädde
Geléhallon

Häll geléhallon och grädde i kastrull. Värm på medelvärme tills allt godis har smält. Rör om då och då. Häll upp i portionsglas och ställ i kylen minst 3 timmar. Smält godiset till gelén tillsammans med vatten på medelvärme, och häll försiktigt över pannacottan. Ställ i kylen för att stelna. Garnera med vispad grädde och geléhallon.

1 tanke på “Söndag

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s