Har jag sagt det?

Har jag sagt det? Att det är fredag idag? Att den här veckan lider mot sitt slut och att det kan vara så att vi bara har det bästa kvar.

Om nu jag kan sitta här med sminket lite för långt under ögonen och säga vilken del av veckan som är bäst för dig.

Jag har som regel att sluta med strumpbyxor 1 maj och gå över till lite mer bara och fria ben. Men i år har den regeln fått ruckats på. Och det beror på att temperaturen är helt ruckad. Jag är ju varmt lagd av naturen och tycker om svala temperaturer, men kalla tår har jag svårt för. Särskilt när de är mina egna. Men i helgen får nog byxstrumporna ryka för ihop med det går vi även in i sommargarderoben. Vilket betyder att jag byter ut 20% av kläderna, behåller 80% och håller fötterna välfilade. Och detta ser jag fram emot. Mjuka fötter är den bästa huvudkudden.

Eller vad skrev jag nu?

I veckan har jag storhandlat med hjälp av två fina presentkort som jag sugit på länge likt en lång och lyxig karamell. Jag har svårt för att handla med presentkort. Jag vill gärna gå och vänta på det absolut mest fantastiska att köpa för dem. Vill att det ska vara något allra särskildast som köps. Så att det ska bli värt så mycket som möjligt. Och jag har väntat länge. På gränsen till för. Länge alltså.

Men i veckan hände det. Jag gick fram till en expedit på Åhléns och sa ”Jag tänkte köpa en parfym. Kan du tipsa om nån?” Hon visade mig sin favorit och jag doftade på den och sa ”Den här tar jag!”

Sen var saken biff så att säga.

Och en annan grej jag sysslat med i veckan är ett sova bättre-projekt. Efter att ha blivit inspirerad av SVTs serie Sov gott. Jag testar nu att ägna färre timmar åt sömn för att kolla om det ger mina sovtimmar högre kvalitet.

Och ja. Det verkar funka. Sover nu för få timmar men de få har mycket högre kvalitet än de som jag sov när de var många. Och jag upplever inte mig själv som tröttare på dagtid.

Så det verkar funka.

Nått som funkar bra är fredagar.

Vad tycker du funkar?

4 tankar på “Har jag sagt det?

 1. Har missat serien, det är ju din blogg jag saknat o alla dina kloka tips. Ska spana in o se. Jag har för mycket rem-sömn.

  Håller med om att presentkort kan va svårt men bra att du köpte parfym.

  Ha en fin dag! Kram!

 2. 40 år sedan – och fortfarande inga svar…

  Kom att tänka på din blogg igår, p.g.a. datumet. 🙂
  Läste den för länge sedan och blev glad att se att du har den kvar.

  • Gulliga du som tänkte på mig. Jag tänkte på låten hela dagen men var för upptagen med att plantera tomater för att ta tag i bloggandet. Men tack snälla du för tanken och för att du hörde av dig.

   • Det låter vettigare än att fundera på vad det var som hände den 14 maj! Och godare! Hoppas att det blir fina tomater!
    Men lite mystiskt är det allt… 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s