Ett presentkort kanske?

Jag fyllde jämna år i somras. Och om man jobbar på mitt jobb och fyller lite jämna år, då får man ett presentkort i present från företaget. Och om man jobbar på samma företag som jag, fyller lite jämna år och har samma chef som jag, så frågar hen varifrån man vill att presentkortet ska komma.

En bra fråga.

Om du frågar mig.

Ett smarto på min avdelning, som går lite före mig i ålderskön, valde presentkort från ett stor köpcentrum i vår närhet. Där finns typ alla affärer som finns.

Jag lekte härmapa och valde samma sak.

Det är ett relativt stort presentkort. Jag kan få väldigt mycket smink, flera klädesplagg, fina smycken, en kasse med delikatesser eller en fin väska för pengarna. Inte alltihop, men nått av det.

Nu är det ett halvår sen jag fick det. Och mer därtill om jag räknar månaderna på fingrarna. Och jag har fortfarande inte använt mitt presentkort.

Jag vill nämligen komma på det mest perfekta av det perfekta att använda det till.

Och är det nått jag tycker är svårt, så är det just det.

Jag vet att kortet är mitt. Hela summan är min. Jag får köpa vad jag vill. Få människor kommer att fråga vad jag valde. Ingen kommer att klandra mig.

Men i min värld, eller i mitt huvud, behöver det vara nått lite speciellt.

Helst nått som jag har kvar. Länge.

Som jag kan använda eller titta på ibland och tänka att den här, eller det här, eller de här, fick jag från mitt jobb när jag fyllde lite jämnt.

Den här regeln har jag förstås hittat på själv. För ingen annan hittar ju på så dåliga regler. Vem är ens så korkad?

Problemet är nu bara att jag inte kan komma på nått sånt där som jag verkligen vill ha. Som varar. Som jag kan ha kvar.

Men det finns ju massor jag behöver.

En ny ansiktskräm. En ny mascara. Nya underkläder. En penna man kan rita på porslin med. En promenadjacka. Ett läppstift. Sushi. Mat att göra matlådor av. Schampo. Lakan. Hårspray. Fina servetter.

Men i min regelbok köper man inte sånt för ett presentkort man fått av sitt jobb vid en jämn födelsedag.

Tanken har slagit mig att jag skulle kunna köpa mat för pengarna. Och sen ta samma summa stålar från kontot och köpa en hotellnatt för. Eller en fin middag på en restaurang. Liksom växla in pengarna på mitt eget konto. Tvätta presentkort till cash. För cash is ju king som vi vet.

Vad hade du gjort? Hur tänker du kring sånt här? Tar du ditt presentkort i vänstra handen och drar iväg och köper upp det innan du ens vet ordet av? Haffar första bästa grej och skrattar hela vägen hem till fredagsmyset? Eller hittar du på såna här omöjliga regler du också? Målar in dig själv i ett hörn så vida pass att du inte hittar ut förrän giltighetstiden nästan gått ut? Precis som jag?

På fredag ska jag till det där köpcentrumet. Och mitt mål för veckan är att jag ska handla upp kortet.

Vi får se vad jag kommer hem med.

Jag hoppas att det inte är toapapper.

6 tankar på “Ett presentkort kanske?

  1. Jag var i typ samma sits med ett presentkort jag fick när jag slutade på mitt gamla jobb. Väntade i nästan två år av precis den anledningen. Sen bestämde jag mig för att handla sånt jag blev glad av. Även om det inte var det jag hade tänkt eller blev minnessaker… men det gjorde mig glad där och då. Och saker att ställa i hyllor o skåp har jag tillräckligt. Så köp en eller många saker som gör dig glad. Oavsett vad det är.
    Kram!

    • Saker att ställa i hyllor behöver jag inte. Jag behöver lyxiga grejer som jag inte unnar mig i vanliga fall. Kanske en dyr och härlig parfym. Eller en blomkruka jag inte skulle unnat mig i vanliga fall. Eller ett läppstift som får en att tappa andan. 🥰❤️

  2. Är precis likadan. Slutar tyvärr allt för ofta i att presentkortet går ut. Pinsamt. Jag har försökt skärpa mig och har den senaste tiden valt sådant jag egentligen vill ha men inte unnar mig. Det behöver inte vara superdyrt. Ibland kan det kännas för dyrt med en kruka för 300 spänn oavsett hur snygg den är, om du fattar? Några val som jag har blivit jättenöjd över har varit: en riktigt bra kniv, en linneduk, gjutjärnsstekpanna, lyxigt doftljus, en kruka/vas och en (snygg!) brandsläckare. Och det bästa är att jag tänker på den eller dem jag fått presenten av varje gång jag använder eller tittar på grejen. Du kommer säkert hitta Grejen eller Grejerna med stort G när du kommer ut i affärerna. 👍 Eller så köper du korv. Eller semlor. 😊 Lycka till! 🍀

    • Du är som vanligt smart. Korv är en bra idé. Jag kan ju köpa en middag som verkligen inte går av för hackor. Och laga hemma och minnas intill döden. Och en gjutjärnspanna köpte jag faktiskt för ett annat presentkort jag fick. :-). Funderar också på att köpa lyxiga grejer jag inte unnar mig annars. Precis som du skriver. En dyr parfym kanske? Eller en dyr kruka. En dyr och fin kruka är ett oerhört bra förslag. Tack.

  3. Jag hade nog tänkt lite som du, att det här ska användas till något speciellt, gärna något som bara är för mig. Jag hade nog unnat mig kanske en massage eller ett frisörbesök deluxe, eller gått till en nagelsalong, något sånt, som jag sällan unnar mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s